torsdag 7. november 2013

Trepinneetui!

Siste året har eg nok strikka meir enn eg har sydd, og eg strikkar framleis. Sjølv om eg heilt sikkert har nok pinnar til strikkinga mi frå før, så har eg kjøpt fleire i det siste. TREPINNAR! Det er så mykje betre å strikke med desse pinnane at eg har valt å kjøpe ulike tjukkelsar etter kvart som eg byrjar på nye strikk. Og det er ganske ofte!!!!

Pinnar som lurer seg bort i all tråden min og i posar, er typisk meg, så då måtte eg berre lage meg eit etui for berre trepinnane mine. Inspirasjonen fann eg på bloggen til svenske Svarta Malin, men måla til mitt etui måtte eg tilpasse mine pinnar.

Her er oppskrifta på etuiet mitt:

Du treng eitt stoff til framside og eitt til for. Eg har applikert eit anna stoff på som dekor.

Klippemål:

2 stoff på ca 12 x 17 inch
 Vrangsy stoffa og vreng gjennom ei lita opning på den delen som skal være nedbretten.
 Tilpass høgda på lommene ved å plassere ein strikkpinne. Sy ei smal stikning rundt heile kanten, men ikkje nederst. Dvs at du startar nede til venstre på bildet over, syr oppover, rundt kanten oppe der det også er ei lita opning som du skal sy igjen, og så nedatt på høgresida. Husk å putte inn hempe til knappen her på eine sida, sjå bilde lenger nede. Dette gløymde eg, så eg måtte sprette opp att og putte hempa inn i kanten og sy ein gong til.
Merk opp med forsvinningstusj der du vil ha lommene. Lag smale lommer til dei tynnaste pinnane, litt breidare frå pinnar på 4 mm.

Eg har pynta med namneetikett.
På venstre sida ser du hempa til knappen.
 Pinnane passar fint i lommene!

 Eg likar å ha litt pynt på, denne blomsten applikerte eg for hand. Og då måtte det også bli ein blomsterkanpp! Øverste bildet i innlegget viser koleis det ser ut når det er bretta sammen.

Lykke til om du også vil sy noko liknande! Skriv gjerne ein kommentar om du lagar, kjekt å sjå andre idear også!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar