torsdag 11. november 2010

Buggy Barn

No har Oline vore på eit kjekt og effektivt kurs. Eit 4-timers Buggy Barn-kurs der eg fekk sydd ferdig 9 blokker på ca 3,5 t. Har ikkje prøvd denne teknikken før, men den liknar på det vi kallar "stack and slash". Kva det skal bli av lappane mine, veit eg ikkje enno, men håpar at dei ikkje blir ein ny ufo!
Teknikken var ganske enkel, iallefall når nokon hadde prøvd den ut og gav sine gode råd og erfaringar til oss. Mønsteret vart tegna på frysepapir , to stk, vi strauk på eitt på kvar bunke med fargar, deretter vart stoffa delte først i A, B og C deler. Desse delte vi så opp i bitar etter strekane. Bunkane med stoff vart så stokka om. Først bytte vi om "heile stjerna" med den andre bunken, deretter vart så alle bitane stokka om. Til denne stjerna passa det best med 10 stoff av kvar farge.
Vi kunne bruke stoff i 30 cm bredde til dette (dei fleste av mønstrene til Buggy Barn krev større stoff) kvadrata vi starta med var 10 x 10 inch. Etter at alt var sydd saman igjen, kunne vi reinskjære til ei blokk på ca 7,5 x 7,5 inch.Kursholdar var Elin T. Grov frå Gloppen Lappe- og quilteklubb. Bilda under her er hennar modellar.

2 kommentarer:

  1. Stjerneblokkene dine er kjempeflotte, hvor store er de? Lekre modeller også :-)

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du var fornøgd med kurset! Håpar du får mange gode systunder med denne teknikken.

    SvarSlett