fredag 6. april 2012

Orden i sysakene!


Oline jobber med å få orden i sysakene! Eit heilt batteri med merka boksar skal no hjelpe meg å sortere småbitar etter størrelse. Boksane er snopboksar som eg har fått frå ein butikk, og merkelappane er laga ut frå dei størrelsane eg trur eg kan få bruk for.
Dette flotte tipset fekk vi av Nancy Eriksen då ho heldt kurs hos oss i vinter. Ho brukar å samle bitar, striper og lukkekantar i merka boksar. I tillegg så kuttar ho opp små restar som ikkje er brukandes til noko. Ho kuttar dei i kvadrat, og utnyttar alle bitar, først store kvadrat, og så mindre og mindre, ...heilt ned i 1 inch sa ho.Vi hadde eit kurs med henne som heiter "Resteteppe", og det er akkurat dette det handlar om. For ho sa at når ho ser at det er begynt å bli nok lappar i boksen, ja då kan ho byrje på eit teppe!! Så heretter håpar eg å få fyllt opp i boksane mine litt etter litt!

4 kommentarer:

 1. Wow, her blir det orden ja! Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 2. Hei;)
  Titt innom bloggen min.
  Der er det noe til deg;)

  God helg fra Ann-M.

  SvarSlett
 3. Ja, det må jeg si - jammen har du orden i sysakene :-)
  Takk for hyggelig kommentar på min blogg.
  Jeg har ikke mønster til heklingen min og jeg har ingen planer om å lage det, men jeg er sikker på at du får det til du også - det er bare fastmasker og noen få smygemasker :-)

  SvarSlett
 4. Kjempelurt å sortere på¨den måten ja. Jeg har gjort nesten slik i mange år, og har god glede av alle skattene jeg finner i boksene mine. Selv har jeg både kvadrater og striper i same boksen, så lenge de har samme bredde. Skjønner forresten ikke helt forskjellen på en lukkekant og en stripe på 1,5". Ta en titt på siden til bonnie hunter, så finenr du masse flotte restetepper du kan boltre deg med. http://quiltville.blogspot.com

  Jeg har sydd noen av hennes mysterietepper kun med biter fra resteboksene mine.

  SvarSlett